تزریق فیلر یکی از کارآمدترین روش های حجم دهی و رفع چین و چروک های عمیق پوستی میباشد. فیلر ها نوعی پرکننده ی پوستی هستند که انواع مختلف آن هم سبب افزایش حجم و لیفت در ناحیه تزریق میشود هم با تحریک کلاژن سازی باعث افزایش استحکام، کشسانی پوست و در نتیجه جوان سازی آن میشود. به دلیل عوارض کم، ماندگاری طولانی و اثربخشی مناسب، امروزه تزریق فیلر و ژل یکی از محبوب ترین روش های زیباسازی و جوان سازی به شمار میرود.
میل به جاودانگی یکی از قدیمی ترین نیازهای غریزی بشر به شمار میرود. امروزه از روش های متعددی برای زیبا و جوان سازی پوست و صورت استفاده میشود، یکی از بهترین روش هایی که در کلینک های زیبایی سراسر دنیا برای زیباجویان انجام میشود تزریق فیلر است.
در این روش ساده و معجزه آسا با تزریق فیلر به نواحی مختلف صورت مانند لب و اطراف لب ، دور چشم ، بینی و … کاهش و رفع چین و چروک صورت ، افزایش حجم و لیفتینگ صورت انجام می شود.
انواع مختلف فیلرها را میتوان به طور کلی برای 4 دسته بندی زیر استفاده کرد:
پرکاربردترین ماده ای که برای پرکردن چین و چروک ها استفاده می شود هیالورونیک اسید است. این ماده که قندی طبیعی ست در زیر پوست انسان یافت می شود از این جهت احتمال ایجاد حساسیت در تزریق این ماده بسیار پایین است، با توجه به طبیعی بودن و جذب هیالورونیک اسید توسط بدن ماندگاری این نوع فیلر بین 6 تا 12 ماه است اما تحقیقات متعددی نشان میدهد که هیالورونیک اسید در طولانی مدت باعث تحریک کلاژن سازی و جمع شدن پوست می شود.
به دلیل همبستگی بیشتر این نوع فیلر، از آن جهت درمان چین و چروک های عمیق پوستی استفاده می شود. هیدروکسیلاپاتیت کلسیم از اجزای بسیار ظریف و میکروسکوپی تشکیل شده است که به طور طبیعی در استخوان ها وجود دارد و سنگین ترین فیلر مورد استفاده در مصارف زیبایی به حساب می آید. ماندگاری تاثیر این نوع فیلر با توجه به ناحیه تزریق، ژنتیک فرد و شرکت تولید کننده فیلر از یک تا سه سال متغییر است.
این نوع فیلر یک ماده مصنوعی قابل جذب و تجزیه است که سازگاری خوبی با بدن انسان دارد و در گذشته از آن برای تولید نخ بخیه استفاده می شده است. فیلر پلی لاکتیک اسید در دسته فیلرهای محرک کلاژن سازی قرار میگیرد و معمولا بعد از دو یا سه جلسه تزریق اثرات آن قابل مشاهده است و نتایج حاصل از کلاژن سازی آن به طور حدودی پنج سال ماندگاری دارد. از این نوع فیلر به طور معمول در نیمه پایینی صورت جهت رفع خطوط خنده و افزایش حجم لب استفاده می شود.
این نوع فیلر از انواع درشت دانه و دائمی می باشد که اثر آن تا بیش از پنج سال پس از تزریق قابل مشاهده است، از این رو پزشکان ترجیح میدهند از این نوع فیلر استفاده نکنند. این ماده علاوه بر تقویت کلاژن سازی در پوست میتواند خطوط صورت مانند خط اخم یا خنده را رفع کند. پلی متیل متاکریلات نسبت به مابقی فیلرها دارای عوارضی بیشتری است و امکان کبودی و عفونت در محل تزریق وجود دارد.
در این روش تهاجمی چربی های زیر پوست با لیپوساکشن یا سایر روش ها خارج میشود و از آن به عنوان ماده فیلر استفاده میشود. در این روش نیاز به بی حسی و یا بیهوشی زیباجو است و همچنین احتمال ایجاد عوارضی در ناحیه برداشت و تزریق چربی وجود دارد اما واکنش های آلرژیک در پی ندارد. استفاده از این روش بسیار پایاتر و موثر تر است و در کل از امن ترین روش های تزریق فیلر به حساب می آید.
استفاده از فیلر ها یکی از کم خطرترین روش های زیبایی به شمار میرود اما انجام اقدامات پزشکی معمولا با عوارض خفیف و کوتاه مدتی همراه است. با انتخاب پزشک متخصص و فیلر مناسب میتوان از این عوارض کاست:
از فیلر ها برای رفع چین و چروک ها، حجم دهی و رفع خطوط طبیعی صورت استفاده میشود. تزریق فیلر مانند هر عمل زیبایی دیگر دارای مزایا و معایب خاص خودش است اما میتوان با انتخاب پزشکی حاذق و استفاده از فیلر استاندارد و مورد تایید وزارت بهداشت تا حدود زیادی از این عوارض کم کرد.
همچنین اگر بعد از تزریق دچار خون ریزی ، درد غیر قابل تحمل یا واکنش های آلرژیک شدید فورا با پزشک خود تماس بگیرید.
منابع:
فیلر | بورد زیبایی آمریکا
فیلر | انجمن غذا و دارو آمریکا